Život

Once upon a time… in a galaxy far, far away…. ovih dana

U svom ovom ludom svijetu i dešavanjima kroz koja ovih dana prolazimo, koliko god smo izolovani, zahvaljujući tehnologijama, postalo je normalno da povezanost i komunikacija, odnosno socijalizacija, predje na neki drugi nivo. Da li sve to podsjeća na igricu ili priču iz nekog „futurističkog“ filma? Ah, možda je bolje i ne razmišljati o tome.

Tako izolovanima, radjaju nam se razne ideje kako iskoristiti vrijeme: uvijek odlagano sredjivanje ormara, čitanje knjiga, onih planiranih da se odnesu na odmor, feng shui razmještanje namještaja po kući, učenje nekog egzotičnog jezika, kuvanje, eliminisanje silnih nekih sitnica po policama i fiokama nagomilavanih godinama, malo vježbanja, pozdrav suncu i slično…

Nas dvije volimo da kuvamo. Družeći se godinama, razmjenile smo brojne recepte. Po istim receptima smo obe pravile i kolače i jela. Različiti stilovi, energija ili inspiracija u spremanju hrane uvijek bi bili povod našeg višesatnog polemisanja. Sva ta polemisanja u kojima obe uvijek stvarno uživamo, mada neko sa strane ne bi imao taj utisak, kažu, suviše smo glasne, izrode neke nama kvalitetne zaključke.

I sa treninzima je slično. Za svaki interesantni element, zajedničke koreografije i muziku uvijek raspravljamo, proučavamo, probamo. Komentarišemo. I sa putovanjima je ista priča. Toliko je razmjenjenih slika, interesantnih iskustava i poznanstava. Uvijek se sazna i doživi nešto novo i interesantno.

Obično te zaključke u zanosu i ushićenju oko postignutog rezultata, ne zapišemo i vremenom zaboravimo. E onda nastupi „polemisanje“ kako ono bješe!

Razmišljajući i pričajući ovih dana o svemu, shvatile smo da bi bilo lijepo da te priče koji su svuda negdje unaokolo, prikupimo i zapišemo u jednu priču. Da ih imamo na jednom mjestu i da znamo gdje uvijek možemo da ih nadjemo.

Normalno, ovakav trenutni ritam života ne nameće neke izazove, pa smo mi odlučile da mu dodamo i malo energije i probamo kako bi ta naša ideja izgledala pretočena u jednu novu interesantnu formu, dostupnu svima.

Ha, možda bude i od koristi! Nama svakako hoće.

Have fun!

Kristina & Jelena,
Beograd – Amsterdam, April 2020.

Podelite našu priču

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *